dissabte, 26 de març del 2011

Safata sensorial

No fa gaires dies vaig descobrir les safates sensorials a la web http://prekinders.com/sensory-table/, i la veritat és que des de el primer moment em va encantar la idea.

Vaig decidir buscar mes informació i vaig tenir la gran sort de descobrir el bloc mirades un bloc a XTECBlocs, amb un munt de idees genials, 100% recomanable.

Tal com expliquen a mirades, les safates o taules sensorials són recursos utilitzats  a moltes llars d’infants. El seu gran potencial educatiu possibilita  manipular, experimentar i investigar  amb diversitat d’elements i comporta, a la vegada, un plaer sensorial i un desenvolupament del raonament lògic-matemàtic a través de les relacions que s’estableixen entre els objectes. Els materials que componen les safates cal que estiguin ben triats i han de respondre a uns objectius concrets.
En aquest enllaç es poden veure alguns exemples:


Ahir vam experimentar amb la nostra primera safata sensorial: farina de galeta com a substitut de la sorra de tota la vida, una safata petita, gotets petits, una cassoleta, un colador, una cullera...



Què com va anar?? Doncs genial!!! El Jan i el Pau van estar tota la tarda jugant amb les safates.

Al principi van passar olímpicament dels estris que els havia deixat per manipul-lar la sorra.
El Jan el primer que va fer va ser omplir la seva safata d'animals, tal com m'esperava, i es que el Jan sempre juga amb animals o dinosaures, sempre pinta animals o dinosaures, sempre mira contes d'animals i dinosaures... en fi, és un apassionat dels animals i dinosaures i sempre adapta el seu joc a això.
El Pau, igual que el seu germà però amb els cotxes, camions, grues... i es que com be diu el Jan "mama, al Pau li agrada tot el que te rodes"... 


Però després van començar a usar tots els estris, van anar introduint nous objectes a la safata, van jugar amb la sorra, la van escampar per sobra la taula, i per sobre dels cotxes del Pau, i va caure a terra, ... i s'ho van passar genial!!!!!!





 
Estarem alguns dies escombrant l'estudi per fer desaparèixer l'últim granet de farina de galeta, però segur que repetim !!!!!


2 comentaris:

  1. Silvia, enhorabuena por la decisión de lanzarte a escribir tu blog, ya verás que "engancha"!! Tiene muy buena pinta...¡te voy a agregar a mis blogs a seguir! Un besico.

    ResponElimina
  2. Hola Inma!!! Que ilusión, el primer comentario de mi blog!!!!! Muchas gracias guapa!!!!

    Espero que te gusten mis aportaciones!!!

    ResponElimina